Kalorie1039 kcalTłuszcz27 gWęglowodany73 gBiałko127 g
Przepis
Produkty
Krok 1
Sposob przygotowania:
1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij prze praskę. Pieczarki i paprykę umyj i pokrój. Filet z kurczaka umyj, wysusz i pokrój w cienkie paski.
Rozgrzej oliwę w garnku. Podsmaż cebulkę, dodaj czosnek i przyprawionego kurczaka i podsmażaj około 10 minut. Następnie dodaj pokrojone pieczarki podsmażaj 5 minut a potem wsyp suchą kaszę i mieszaj przez 2 minuty.
Wlej wodę, zagotuj a następnie dodaj pokrojoną paprykę. Gotuj około 10 minut aż kasza będzie al dente. Na końcu dodaj jarmuż pozbywając się wcześniej twardych części łodygi. Gotuj całość przez około 4 minuty.Porada: Jeżeli danie zacznie przywierać do dna dolej więcej wody.